Gäddsäsongen så gott som över…

Det är den 30.e Maj och jag ligger riktigt trött framför datorn, idag har varit en väldigt händelserik dag må jag säga.

Under de senaste 5 dagarna skulle man kunna tro att jag inte har fiskat, fast det har jag gjort, mer eller mindre varje dag…

Onsdagen den 25e, blåsigt och växlande molnighet, jag skrev ett blogginlägg om lite snipfiske i Slussen från Tisdagskvällen, efter det så drog jag ut på en hundpromenad, med jerkspöet och min BusterII Firebird lyckades jag under promenaden lassa up 2 snipor som totalt vägde runt 1,5 kg tillsammans, jag fiskade i 1 timme.

Efter det så drog jag hem och sov ett tag, senare frammåt kvällen så drog jag till Varpan med BusterII Firebird igen och drog 1 Abbore och 1 gäddsnipa, bytte till Salmo Slider Sunfish och plockade 2 Snipor till, alla 3 gäddorna och abborren vägde kring 2,5 kg… Tillsammans. Fisket varade i ca 1,5 timmar.

Dagen efter så vart det en kvällsrunda med Jocke och Nils på Grycken, jag nollade medans Jocke drog en Snipa och Nisse, ja han drog en Snipa, en 2 kilos och en 3kilos, en riktigt död tur för mig var det, tur att vårat Crew inte nollade iaf, totalt fiskade vi i kanske 2,5 timmar.

Det vart Fredag och jag låg hemma och sov hela dagen kändes det som, en riktigt trög dag, jag fick som tur var höra att det var fiske på G under lördagen så jag drog iväg för att meta Sarv att använda som bete, dock nappade sarven dåligt denna dag.

Tillslut vaknade jag under lördagmorgon och visste att det var fiske, det värmer alltid inombords att veta, då jag inte finner så mycket att roa mig med övriga dagar, arbetslös slashas skulle man kunna kalla mig… Nu till det roliga, Vi, alltså Jag, Nils, Simon och Jacob kom ut på sjön ca 12.30 med 2 båtmotorer, öl, tobak, kaffe och kakor, kunde inte bli ett större drogkalas ute i båten, dock blåste det på rejält och solen var blyg så ingen vart särskilt taggad på att dricka öl, och ingen av oss vardagsröker så knappt några cigaretter vart det heller… Det hela hängde på fisket om detta skulle bli en lyckad fiskedag. Vi fiskade av hela Kyrkoviken utan resultat, tills vi kom upp till flodutloppet, där small det på min BusterII Firebird, Snipa á la 500 g… Fifan vad trött man blir, inte hade jag dragit en enda gädda över kilot sedan förra lördagen då vi nästan bara drog gäddor över 4 panner… Hursomhaver, Nisse började surra med sina favoritpoppers som vanligt och medans han kollade bort så försvann hans Rapala med propeller, det enda man kunde se var en enorm virvel. Djupet var ca 1 meter och vegetationen var tät, Nils fightades med en riktigt ivrig och pigg Gädda i över 5 minuter, gäddan vann nästan men till slut greppade vi henne och krokade lös hon för frisättning.

Självklart fotade vi henne innan, i bakgrunden kan man se Simon stå och fundera lite, i mitten ser vi en Nils i blå jacka hållandes i en 4kg tung popper gädda, mycket vacker!

Sedan efter denna puma så vart det inge mer fisk ända tills att klockan dingade 17.00, kan ni ens tänka er segare gäddfiske?

Vi lämnade hem Nils som skulle på middag hos sin kusin, Jacob och Simon bangade dock inte på en till tur innan de skulle åka in till stan, båda hade ju nollat och gubbarna hade rätta inställningen vid nollning, ge inte upp!

Jag var inte så mycket mer tillfredsställd än Jacke och Simon eftersom jag inte ens hade dragit en gädda över 1 kg på hela veckan, trots att jag hade dragit en 6 gäddor, medelvikten hade dalat utför för mig…

Vi gick upp för att värma oss en stund i stugan, totalt kopplade vi av i ca 30 minuter sedan gick vi ner till båten igen, nya krafter, varmare kläder och en inställning som inte har med nollning att göra! Jag slet igång Skiten som motvilligt började rotera sin lilla propeller till våran fördel, vi tog fart mot ”Flaskhalsen” direkt i hopp om lite grov gädda, trollingen till och över grundet gav inget resultat, så vi stannade till vik en alldeles utanför sundet, viken låg i sjöns östliga del och hade en riktigt fin och stenig djupbrant, det blåste kraftigt från väst till vår fördel, Jacob ankrade båten och drog ett makalöst kast med sin fina och alldeles orörda Skitmört, jag började pilla med mina drag och hör ett sådant härligt ”japp” som man ibland brukar säga när man krokar en gädda, jag vänder mig om och ser Jacob med sitt spö i en tvär båge. Han hade precis börjat strida mot en gädda, vi kunde ganska snart konstatera att denna fisk låg inne med några kilon, vattnet var klart och jag kunde se fisken komma med magen i vädret långt ner i djupet, 4 kilos tänkte jag genast, när fisken knappt var en meter under ytan så ökade jag min tro till 5 kilon, sedan under kampen så konstaterade jag att den här mycket väl kunde väga upp till 6 kilon! Vi håvade den och nu kunde vi alla se hur grovt den var, Jacob tog fram vågen och totalkrossade sitt gamla PB på 2,5 kilon, 7,4 kg vägde fisken, RIKTIGT FIN OCH STORT GRATTIS!!!

Min kamera vägrade ta med grisen på bild och min mobil hade jag tappat i vattnet, så Simon tog en fin bild på fisken, så fort jag kommer över den så lovar jag att den hamnar här.

Vi fortsatte att fiska i ca 2 timmar, resultatet blev 9 gäddor till i storlekarna 300 – 3000 g där jag stod för den minsta, den näst minsta och tredje minsta, typiskt, inte en enda gädda över kilot i veckan! För övrigt så stod det 4 till Jacke, 3 till Simon och 3 till mig, jag vill absolut inte säga något annat än att det var en riktigt lyckad fiskedag, dock så har allt snipfångande gjort mig lite småtrött på gäddorna som verkar övergå från pigg efterleksgädda till trött sommargädda som ligger och steker på djupet… Ja, och sen har vi ju barnrumporna som är pigga året om…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s