Nytt år med nya tag !! !! !!!

På grund av mycket jobb och lite is så har fisket legat på hyllan under December månad vilket har lett till att fiskesuget har ökat markant och det i sin tur ledde till att jag, Nils, Ibro och Patrik i lördags var ut på för mig årets första isfiskerunda, sjövalet vart efter lite om och men Varpan. Sjön i fråga är nämnligen känd för att innehålla höga halter av väldigt svullen abborre och med tanke på att våra mörtar var relativt magra så tyckte vi att varpan skulle bli väldigt passande.

Klockan 9 var vi på plats i Gullnäs på Varpans västra sida för att jaga både abborre och gädda, enligt väderrapporterna så skulle vädergudarna bjuda på relativt kall och jävlig luft, dock så skulle solen skina som kompensation så det kändes helt okej att vi skulle befinna oss i ca 5-10 minusgradig luft i över 6 timmar.

Här har ni lite sköna bilder på Patrik & Nisse när de omsorgsfullt riggar sina fiskespön i morgonsolen, det kändes riktigt bra att solen var med. Tråkigt nog svek solen oss kort därpå och vi fick därför finna oss i att vi skulle frysa större delen av fisketuren.

Som tur var så hade Patrik både tändstickor och ved med sig så vi tände en brasa att värma oss vid, dock räckte inte brasan riktigt till så vi fick istället börja leka med Ibro, leken gick ut på att kubba fort som satan för att sedan stanna och glida så långt som möjligt på isen, alla hade likadana stövlar så vi hade samma förutsättningar. Ibro, atleten, vann med hästlängder över oss andra av någon skum anledning.

Men vi får skylla på att Ibro har små fötter eller nått…

När man är upptagen så brukar gäddorna passa på att försöka sno mörten och ta sig loss från krokarna för att sedan komma undan med en utlöst vippa och tom krok som enda spår efter sig. Som tur var hade Ibro en plingelingklocka på sitt spö så det gick inte särskilt bra för den här ca 1,5-2 kg tunga gäddan.

Vi beslöt oss för att inte grilla gäddan över brasan och släppte i den igen!

Vi lekte vidare med några till synes vänliga ynglingar med hockeyklubbor, men allt eftersom vi gav barnen uppmärksamhet så växte deras självförtroende vilket ledde till att vi inte längre sågs som potentiellt farliga för barnen, nu respekterade de oss inte längre utan klängde på oss och skulle leka halshuggnings-SM med våra mörtar.

Strax innan vi tänkte kasta in barnen i brasan så fick Patrik napp och all uppmärksamhet, även barnens, drogs till fiskespöt vars vippa viftade vilt.

Gäddan var inte stor…

Men den tänkte inte låta sig fingras hänsynslöst i munnen och klippte till när Patrik försökte sig på det sistnämnda. Tången den låg 100 meter bort, det var tur att vi inte kastade in ungarna i elden då den ena av dem hade skridskor på sig och kunde därför fort hämta tången så att vi kunde rädda både gädda och finger.

Totalt bjöd fiskedagen på ca 5 nappindikationer med 2 landade fiskar inluderat, ingen större lycka men vi har ett helt år på oss att göra 2012 till ett lyckat fiskeår! Räkna med fler rapporter inom kort :))

Peace!

Lite bilder:

Som ni ser så var det inte den varmaste dagen i mitt liv…

Här är alltså den första gäddan jag sett hittils i år, fler ska det bli, och större…

3 reaktioner på ”Nytt år med nya tag !! !! !!!

  1. Är man bäst så är man! 🙂 haha
    Har nog störst fötter(strl 46)/stövlar (strl48) av oss som körde vår lilla tävling. 🙂 Schysta bilder blev det! Vi får ta en tur igen snart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s