Lite fjädda

Idag tog jag mig som vanligt en tur ut på sjön vilket på grund av vädret kändes ganska på spännande för en gångs skull. Idag så var det dimmigt under morgonen, en dimma som senare tog ett steg upp och bildade en varm, ljus och disig atmosfär i det lokala vädret. Den dimma som orsakade det disiga vädret tog under eftermiddagen ännu ett kliv uppåt, bjöd på vind och välkomnade grå och hotfulla moln som emellertid tillät några av solens värmande strålar att lysa igenom den högt förankrade dimman för att värma upp både kropp och själ.

Medan jag och Freppan härjade vilt omkring oss i ett litet sund helt omringade av vasskanter så pratade vi om allt skit mellan himmel och jord vilket ledde till att vår visit i det lilla sundet varade ovanligt länge. Tugg tugg tugg sa det, inte ett enda vettigt ord kom ur våra käftar, det är dock just i sånna här tillfällen som gäddorna vill vara med och tugga.

Huggelitugg och en kampglad medelklasssugga bestämde sig för att suga tag om pikecatchu!

4,9 kg och i fin kondition. Hon hade ärr över ryggen vilken verkligen får mig att ifrågasätta fisket i den sjö jag håller till vid.

Alla gäddor bär fräscha sår och ärr som de antagligen har fått från andra gäddor, däremot så har vi aldrig fått mer än 1 gädda på en och samma ankring. Sjön är liten och väldigt grund med klart vatten och ganska ljus botten, tydligen så kryllar det av stor gädda under vintern (se februari arkiv). Problemet är det att vi alltid får gäddor på olika ställen vilket gör mig GALEN! Visst, vi har 3 ställen som brukar ge mer gädda än andra ställen, men det är alltid max 1 gädda vi tar där per tur, sen så måste man förflytta sig för att ta nästa.

Och så fortsatte turen utan resultat….

=(

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s