Skitfiske i Skitviken

För ett par dagar sedan så hängde jag med Patrik ut på lite gäddjakt i den skitigaste av alla vikar omkring Falun – Skitviken.

Skitviken är den stora vik som ligger mellan Kvarnberget och Främby udde. Längst in i viken kan man hitta två jättelika betongpipor där vattnet från falureningsverk konstant pulserar från. Vattnet från falureningsverk är väldigt näringsrikt då det innehåller avföring från tusentals skitnödiga falubor. Piporna brukar vara en vettig plats att ställa sig på för att meta Braxen eller dylikt, det är sannerligen en fröjd att stå där i bajsoset och räkna bajskorvar medans man väntar på att en stor sunkig Brax ska suga tag om masken… eller?

Nu tramsar jag förstås bara, det hade inte funnits någon anledning i världen att befinna sig inne i viken i fråga om där inte förutom höga halter av skit även fanns höga halter av hungrig gädda som till skillnad från bajstörstiga braxar törstar efter färskt och blodigt kött.

Fisketuren började livlöst och det enda som landades under den första timmen var grenar och gammalt toapapper som lyckligtvis inte var allt för nyanvänt. Sakta men säkert trängde sig störiga tankar på, tankar av oro om att man vevade för fort, använde fel bete, fel färg, fel knyck eller rent av att vi var på fel ställe. Vi gled runt lite i den massiva viken tills vi hittade en liten intern vik som låg lite närmare utkanten av själva Skitviken. Patrik öppnade upp med att kasta en av sina spinnare varpå han träffade helt rätt. Efter knappt ett par sekunder stod han med en bra gädda på kroken. Jag ville så gärna hjälpa honom med landningen men jag vet att jag har gjort det misstaget förut, stog där en fin gädda  så står där vanligtvis fler. Jag lämnade Patrik i sticket och svingade in för att hämta hem mitt röda bete i det grumliga bajsvattnet. Alldeles framför fötterna på mig invaderar en bra gädda mitt synfält vilket resulterade i en mildare panikattack och en landad fisk.

Sjukt bra fart i gäddorna som deltog i dubbelhugget!

Vi ska prova där idag igen – stay toon’d.

Peace!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s