Under den senaste 1,5 veckan så har vädret svikit totalt när det kommer till efterleksfiske efter gädda. Med en gassande sol och 25 plusgrader så ligger nog de flesta gäddorna på latsidan under dagtid, vilket är den tid som alla omständigheter tillåter mig att fiska.

Som svar på det så har det som ni tidigare sett fiskats en hel del abborre på fluga, med ett helt okey resultat. Jag har dock noterat att när det blir tillräckligt varmt i vattnet så överger abborren bottenlurkandet efter mat för att ge sig ut på jakt efter mört och löja. Just då kanske inte en liten insekt på botten är sådär jätteintressant som den vissa dagar tenderar att vara. Första dagen med fint väder då luften var lite svalare så nappade det på sjukt bra med fin borre på nästan varje kast, några dagar senare in i värmeböljan så började huggen från de fina borrarna komma mer sporadiskt vilket även resulterade i en del brax och mörtfångster – vilket inte direkt är jättekul.

I brist på bra öringvatten i trakterna där jag bor så har jag och en polare fiskat lite Put ‘n Take. Första dagen fick landade vi 3 st, tappade 2 och hade ett flertal påslag. Andra dagen landade vi inte en enda fisk trots att de små förlorade liven vakade konstant. Inplanterad fisk vet enligt mig inte riktigt vad de håller på med…

Men de är rätt roliga när man väl springer på dem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s