Blenheim kustfiske

Idag förflöt ännu en söndag i vanlig ordning vilket vanligtvis även betyder en jobbfri dag. För en gångs skull så tog inte även söndagssolen ledigt – Det är just under dessa söndagar som jag, Alec och Lewis har tänkt tillbringa några timmars fiske.

Soluppgången i Marlborough är magisk, tidvattnet skulle nå sin topp under morgonkvisten vilket ledde till att vi fick beskåda lite av den magi som jag talar om.

Bottenmete från stranden med ”Surfcasters” stod på agendan. Surfcaster innebär att man kan kasta över vågorna och ut på ljupare vatten för att nå fisk som håller till vid kusten. Cast beyound the surfs.

När jag jobbar som en riktig dåre 6 dagar i veckan med endast en kvarts rast om dagen så kan man ju inte låta bli att storma rakt in i en fiskebutik och köpa på sig ett hyfsat kit.

ONE DOES NOT

Tack, Boromir.

Och till kusten bar det av. Havet var onådigt och en samling surfare som skulle kasta sig ut på surfbrädan i 5 plusgrader ryggade tillbaka, vilket tre hårdkokta fiskare inte gjorde.

Ut med rigg laddat med vikt och bläckfisk!

DSC_0762 DSC_0759 DSC_0755

Kylan var naggande och havet allt för turbulent så tyvärr landades ingen fisk under den här rundan.

DSC_0713

När havet var lite lugnare för ett par veckor sedan landades den här fina rödtorsken, även kallat ”Red Cod”. Fisken hamnade raka vägen på skärbrädan för att skoningslöst konverteras till filléer som sedan dalade ner i en saftig gryta. Mums.

DSC_0771 DSC_0741 DSC_0739 DSC_0681

Ovan ser ni lite bilder från några av mina arbetsplatser inklusive en regnbåge, tråkigt nog en riktig regnbåge.

Det är verkligen en fröjd att vakna upp för att gå ut i solen och lyssna på musik och skära plantor hela dagarna. Jag kan inte vänta till den Nyzeländska sommaren!

Peace!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s