Harrdon

Jag har länge tänkt göra ett fint inlägg om detta men faktum är att jag inte riktigt kan minnas de stunder som jag och Nils fiskade harr tidigare i sommar. Vi hade iallafall begett oss till ”Hemligjaure”, eller vem bryr sig, Kalixälven, mest för att leva på småharrar och på så vis spara en hacka av vår mat. Och på så sätt, få igen någon förlorad protein eller två.

Upprepade vi fjolårets harrmaraton hade vi till och med kunnat lägga på oss några kilon om vi åt all fisk. Men riktigt så grymma hade vi inte tänkt vara.

Vi traskade ner till älven en afton och rakt ut i den breda grunda strömmen, en lätt dimma vilade över älven och i kombination med en del sporadiska vak på grunt vatten så uppstod den där ”magin” som många letar efter. Vi började först härja med streakingcaddis i ytan. Och mer spännande än så var det inte. Vi trodde att vi skulle få mata upp småharr till stekpannan men istället klev kilosharr efter kilosharr på kroken.

Minnena från dessa dagar är en dimma av obegripligt lätt, obegripligt bra och, än en gång obegripligt, roligt harrfiske med torrfluga, så några bilder får tala för sig;

DSC_0338DSC_0295DSC_0356DSC_0397DSC_0275DSC_0320

Så istället för att ta ihjäl en massa guldkorn till fisk åkte vi till Kiruna och köpte korv istället 🙂

DSC_0384DSC_0369

Vi stötte även på ett gäng vildar till spinnfiskare som förutom spinnspön hade med sig brudar, boombox och eld till vattnet. En av dem körde fistpump och försökte locka till sig tjejen medan den andra försökte fånga fisk samtidigt som huvudet rörde sig fram och tillbaka i äkta Roxbury ”What is love” – Anda. Dessa infödingar alltså ….

Tack för ett par sjuuuukt fina dagar Nisse ❤

=)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s