Kapten Lössnus och Falukorvarna

Har precis kommit hem från ett sprudlande gäddkamp på Ekoln med två grymma snubbar. Jag har som jag nämnt tidigare ingen dator och har börjat plugga så jag har haft ledsamt lite tid åt mitt intresse den senaste månaden.

Men i helgen kom efterlängtade Nils hit och som tur var ville Eirik(kung) ta med oss på gäddkamp på Ekoln. UFF höll i klubbmästerskap. Vädret var både grått och kallt med piskande nordanvindar och korta skurar.

dsc_1132

Här är dena ena falukorven(Nils) i laget tillsammans med kapten Lössnus(Eirik.

Vi fick äran att tuta igång tävlingen som gick ut på att fånga så stora gäddor som möjligt, summan av de tre största över 65 centimeter skulle bli så hög som det bara gick. Kapten Lössnus tryckte på turbon och körde till första hållplatsen på dagens battleplan. Första halvtimmen kändes hopplöst seg, det vindhetsade regnet piskade i ryggen medan vi dängde som dårar. Det stod inte 23000 kr på spel den här gången, men med så få tillfällen tillsammans så skulle det ändå vara nå djävulskt roligt med något att hurra över.

Jag landade fort första gäddan som var glad men bara 62 centimeter. Efter att Kapten Lössnus dragit lite i svansen på den mätte den nästan 64 centimeter, men det var inte nog. Fisken fick simma tillbaka med fin hållning och välsträckt rygg.

Kapten Lössnus tappade därefter en godkänd fisk och blev vagt irriterad. Det hade inte laget råd med!

Nästa spännande händelse var knappt en halvtimme bort. Medan kaptenen pratade med frugan i telefon så tyckte en HELT SANSLÖST FET gädda att det vore kul att hänga på mitt Gangster-bete in till båten. Jag började väl befogat skrika sönder öronen på de andra, den sinnessjuka gäddan kysste sedan mitt bete adjö framför fötterna på mig och blottade sin väldiga brax-kagge. Jag och Falukorv-Nils gapade som idioter när lyxpuddingen simmade iväg med ett dussin kilo gädda fördelat på en herrans massa centimetrar som borde ha blivit våra.

Vi nötte vidare, landade nån snipa och köttade rakt över sjön till ett annat ställe där Kapten Lössnus tappade något i stil med en Asp.

Två käftar pratade vilt om den gädda som uppskattades till minst 10 kg. Ett prat som fick Eirik att ångra platsbytet. Vi for tillbaka till samma vik och bestämde oss för att nöta. Efter att en djupgående jigg hade fått simma över en brant så landades vår första godkända fisk.

dsc_1112dsc_1103

Den fick ett stadigt VG. Men än var vi långt ifrån nån prispall (trodde vi).

Under samma timma sa det pang i bygget igen och nästa mumsbit plaskade som en idiot i ytan. Helt klart godkänd men var det verkligen något att ha? När fisken pressade mot djupare vatten kändes det helt klart som något att ha. Med fisken i håven tändes en strålande gnista hos Kapten Lössnus och de två Falukorvarna. Ett till gäddkräk över 65 centimeter skulle i stort sett, med alla garantier, kamma hem tävlingen.

dsc_1122

Det här var MVG med råge! Fisken var 102 centimeter lång och de andra lagen låg nu risigt till. Vi hade över en timme till på oss, det nappade både bra och ofta. Det här kunde vi ro(elmotor) hem! Redan på första kastet hade jag en klart godkänd gädda efter min pigshad. Det stora problemet var att om något annat lag hade fångat 3 fiskar över 65 centimeter så skulle de klå oss, trots våra fina fiskar (3×65=195 och 88+102 = 190). Men efter en hel timme hade vi inte fått mer än en 58 centimeter lång gädda, något hugg och en klart godkänd efterföljare.

Vi satt i skiten, Kapten Lössnus räknade ner minutrarna till hemfärd men hissen gick inte ända upp. När vi kom tillbaka hade de flesta haft segt fiske. Bara en båt hade fångat 3 godkända fiskar. Detta innebar en andra plats för oss, en första plats till 102 gäddan och otroligt nog en andra plats till 88 gäddan. Men eftersom jag inte är medlem i UFF så blev det en gädda på 82 centimeter som fick sin fångstman ärad med presentkort och gäddmästarmössa.

Tack för en sjukt fin dag Eirik & Nils! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s